10 éve koptatja a HofferSuli padjait...

‹ Vissza

2021. január 29.

Interjú Oláh Somával

10 éve koptatja a HofferSuli padjait...az elektromos dobokon :) Oláh Soma bár még csak most töltötte be a  19-et, de igazi veteránnak számít iskolánkban, hiszen idén januárban 10 éve, hogy dobórákra jár.Milyen indíttatásból kezdtél el hangszeren tanulni?

Unokatestvérem mintájára kezdtem el dobolni. Ezen kívül a családban régóta jelen van a zene, ez is szerepet játszott zenei karrierem elkezdésében. Rendkívül izgalmas szabadidős tevékenység, ezért jó döntésnek bizonyult elkezdeni. 


Pár évig gitárt is ragadtál a dob mellé, most pedig modern zeneszerzést is tanulsz. Mindig is átfogóbban érdekelt a zene, a doboláson kívül?

Eleinte csak a dob érdekelt, később kezdtem el gitározni. A zeneszerzés a közelmúltban kezdett el érdekelni, leginkább ebben szeretnék most fejlődni. Azóta átfogóan foglalkozok a zenével, elméleti szinten is.

A 10 év alatt a HofferSuli összes koncertjén felléptél, a Roland Connecttől kezdve Sopron Zenélen át a Jambergig. Van kedvenced közülük? Melyik volt a legemlékezetesebb rendezvény?

Mindegyik rendezvény jól sikerült és élvezetes volt. Talán a 2019-es Sopron Zenél a legemlékezetesebb, ebben az évben léptünk fel az iskola zenekarával először. Sokan megnézték ezt a koncertet, jó érzés volt viszonylag nagyobb tömeg előtt játszani.


Az intézmény középsulis diákjaiból álló zenekarában, a Helit-ben dobolsz, már ... éve, ahol végig szakmai vezetés alatt tartják a próbákat, koncerteket. Mennyiben más így dolgozni, mint egy "klasszik garázszenekaros" szituációban a haverokkal?

A  próbák komolyabban zajlanak, több munkával telnek. A dalok elsajátítása és összeállítása is könnyebb szakmai segítséggel. Tanáraink tanácsokat adnak a zenekari összjátékhoz, előadásmódhoz. Valamivel a fellépésszervezés is zökkenőmentesebb. A zenekar tagjainak egyéni fejlődése is gyorsabb.

Mik a terveid a jövőre nézve?

 Minél tovább szeretném folytatni zenei karrierem, igyekszem folyamatosan fejlődni. Azt, hogy milyen lehetőségeim adódnak, vagy mit hoz a jövő, senki sem tudja.

A HofferSuli tanárai nevében további zenei sikereket kívánunk neked Soma!