BOSS AD-10 Acoustic Preamp

MÁRKA: Boss

TERMÉK KÓD: BAD10

121 000 ,- Ft
Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!

Termékleírás

FEJLETT FUNKCIÓK A HANG MEGFORMÁLÁSÁHOZ, IGÉNYES AKUSZTIKUS GITÁROSOK SZÁMÁRA

Bárki, aki erősített akusztikus gitárt használ a színpadon, tudja mekkora kihívás ugyan azt az inspiráló hangzást elérni, amit egy hangszer akusztikus megszólaltatása nyújt. Az AD-10 igazi megoldást kínál erre a régi problémára olyan fejlett képességekkel, melyek gazdag, természetes akusztikus hangzást garantálnak minden előadás szituációban. Valójában az AD-10 egy sokoldalú, kétcsatornás akusztikus Preamp/DI pedál, prémium hangminőséggel, számos funkcióval a hang megformálásához és rugalmas csatlakoztathatósággal. Mindezek mellett beépített Ambience, Chorus és Delay effektekkel is rendelkezik, így nincs szükség a hang külső processzálására sem.

De az AD-10 még ennél is tovább megy, hiszen a BOSS úttörő Acoustic Resonance technológiájával új magaslatokba emeli az akusztikus Preamp koncepciót. A legtöbb pickup rendszerrel szemben ez a fejlett technológia képes tökéletesen reprodukálni a gitártest és húrok komplex rezonanciáit és ezáltal visszaadni azt a kifejező, organikus hangzást, ami annyira élettelivé varázsolja az akusztikus hangzást. Mindezek mellett egy hatékony gerjedésgátló, memóriahelyek saját beállítások tárolásához, egy Looper 80 másodperc felvételidővel, USB audió és sok más is megtalálható a pedálban. Hatékonyságával és egyszerű kezelhetőségével a kompakt AD-10 egy mindent magába foglaló pedál a tökéletes akusztikus hangzás eléréséhez, bármilyen előadás szituációban.

 

 • Profi Preamp/DI elektroakusztikus gitárokhoz az élő koncerteken és felvételkészítéshez
 • Az Acoustic Resonance visszaadja a legtöbb pickup rendszerrel elveszített meleg és gazdag rezonanciákat
 • Négysávos EQ és beállítható mély-vágó szűrő az akusztikus gitárhang optimális megformálásához
 • Többsávos kompresszor MDP technológiával a dinamika átlátható szabályozásához
 • Vadonatúj gerjedésgátló funkciók a gerjedés kiszűréséhez a kiegyenlített hangzás megőrzése mellett
 • Független EQ csatornánként két hangszer csatlakoztatásához vagy több pickup jelének összeolvasztásához
 • Beépített Ambience, Delay és Chorus effektek több hangszín típussal és beállítható paraméterekkel
 • Boost funkció változtatható hangszín beállítással
 • Memória funkció 10 saját beállítás tárolásához
 • Beépített Looper 80 másodperc felvételidővel
 • XLR és 6,3mm-es jack aljzatok erősítő rendszer, színpadi monitor és külső effektek csatlakoztatásához
 • USB audió interfész funkció felvételek készítéséhez és lejátszáshoz számítógéppel
 • Gyors és pontos beépített hangoló
 • Kompakt, hordozható kialakítás; tápellátás hálózati adapterrel vagy 6db AA méretű elemmel

Egy csomagban minden, amire szükség van

A fejlett BOSS technológiáknak és minden részletre kiterjedő kivitelezésnek köszönhetően az AD-10 pedállal egy álom válik valóra mindazok számára, akik nem ismernek kompromisszumot a színpadi akusztikus hangzás kapcsán. A hang megformálásához használható rengeteg funkciónak és egyszerű, áttekinthető kezelhetőségnek köszönhetően, bárki pillanatok alatt kitekerheti a tökéletes hangzást. Egy fejlett gerjedésgátló is megtalálható a pedálban, amely minden helyzetben képes megszűntetni a bosszantó gerjedéseket. 10 belső memóriahely áll rendelkezésre a kedvenc beállítások tárolására, különböző hangszerekhez és dalokhoz. Az AD-10 tápellátása hálózati adapterrel vagy elemekkel is történhet, ami hatalmas rugalmasságot jelent minden helyzetben.

Igazi akusztikus hangzás a BOSS Acoustic Resonance technológiájával

Köztudott, hogy a legtöbb színpadi akusztikus gitár piezo pickup-ot használ, amely a húrlábnál helyezkedik el. Igaz, hogy ezek a hangszedők hatékonyan fogják vissza a gerjedéseket, de ugyanakkor sokszor túl keményen, sterilen és ércesen szólnak. Ez annak köszönhető, hogy a húrláb környékén összeszedett hangból hiányoznak hangszertest és húrok rezonanciái, melyek nagyban hozzájárulnak a gitár komplex hangjához. A mágneses pickup-ok és más típusú hangszedő rendszerek sem képesek visszaadni a tökéletes akusztikus hangzást. Természetesn a gitár mikrofonozása szép, természetes eredményhez vezet, de színpadi környezetben nem igazán praktikus megoldás.

Itt jön képbe az AD-10 innovatív Acoustic Resonance funkciója. Ez a kifinomult BOSS technológia valósidőben analizálja a pickup-ról érkező jelet és hozzáadja a hiányzó gitártest és húr rezonanciákat, melyek nélkülözhetetlen elemei a természetes akusztikus hangzásnak. Az AD-10 Acoustic Resonance koncepcója messze túlszárnyalja a korábbi megközelítéseket, még részletesebb jelfeldolgozással, három különböző rezonancia típussal és a hangkarakterisztikák kiegyenlítésével, tökéletesen alkalmazkodva az előadás igényeihez.

A hang tisztaságának megőrzése többszintű gerjedés védelemmel

Konstrukciójából adódóan az akusztikus gitár rengeteg rezonanciát kelt, ezért hajlamos a mély-frekvenciás gerjedésre színpadi környezetben. A gerjedést számos tényező befolyásolja, beleértve a hangszer típusát, a pickup rendszert, a hangszer elhelyezkedését a hangszórókhoz képest és sok mást. Az AD-10 fejlett jelfeldolgozása messze túlmutat más Preamp-ok képességein, többek között azzal a többszintű gerjedés védelemmel, amely maximális hatásfok mellett sem rontja le a hang természetes színezetét.

A védelem első vonalában az AD-10 gerjedésgátló funkciója áll, azzal az új fejlesztésű BOSS technológiával, amely megkeresi és finoman csökkenti a gerjedésért felelős frekvenciát. Ezzel együtt az átfogó hangzás mindig kiegyenlített marad, ami elengedhetetlen a természetes akusztikus gitárhanghoz. Igazán problémás helyzetekben az AD-10 két független Notch szűrője is használható. Ezeket be lehet állítani manuálisan vagy működhetnek automatikusan is a háttérben keletkező gerjedések visszaszorításához a játék közben. Ezek a Notch szűrők a gerjedési frekvenciát és annak első felharmonikusát szűrik, ráadásul a szűrő mélység is beállítható, ha szükséges és ezáltal minimalizálható a hangra gyakorolt hatása.

Kétcsatornás kialakítás, széles tartományú EQ-val és kivételes hangminőséggel

Az AD-10 két bemeneti csatornájának érzékenysége függetlenül szabályozható, így egyszerre két hangszer számára is beállítható a kívánt hangzás vagy használhatunk két pickup-os hangszert is a jelek összeolvasztásához. Mindkét bemeneten keresztül meleg és tiszta hangzással szólal meg a hangszer, rendkívül alacsony zajszint mellett. Ráadásul a két bement érzékenysége függetlenül állítható be a tökéletesen optimalizált jelfeldolgozás érdekében, különböző pickup típusokhoz. 

Mindkét csatornához külön EQ tartozik, négy beállítható frekvencia tartománnyal (beleértve egy parametrikus középtartományt) és egy széles tartományban szabályozható mély-vágó szűrővel. A más Preamp-okban található általános EQ-hoz képest az AD-10 pedál EQ sávjai egyszerre több összekapcsolt paramétert változtatnak, így a hang precízen formálható meg finom potméter forgatásokkal. Ha szükséges, az EQ kiiktatására is lehetőség van, illetve a csatornák fázisának független beállítására is.

Az akusztikus gitárhoz optimalizált, beépített BOSS effektek

A természetes akusztikus gitárhang megőrzését biztosító innovatív funkciók mellett, az AD-10 pazar megszólalású és egyszerűen használható beépített effektek széles palettájával is rendelkezik. Az egygombos kompresszor sokkal többet tud, mint amit első pillantásra kinézünk belőle. A BOSS elismert MDP technológiáját használja az intelligens jelfeldolgozáshoz és ezáltal átláthatóan szabályozza a dinamikát. Az akusztikus gitárosok imádják a Reverb effektet, ezért az AD-10 Ambience effektje három, kifejezetten gitárra hangolt, csúcsminőségű zengető típust tárol. Megtalálható egy Delay is a pedálban standard, modulation és reverse típusokkal, valamint a BOSS híres sztereó Chorus effektjének három variációja is.

Hasznos előadás funkciók akusztikus gitárosoknak

Az AD-10 számos praktikus tulajdonsággal rendelkezik az élő előadásokhoz. A „soft-touch” lábkapcsolókat diszkrét, csendes működére tervezték az akusztikus előadáshoz. Konfigurálhatóak memória választáshoz, effektek ki/bekapcsolásához, a beépített hangoló eléréséhez és más célokra is. Az AD-10 beépített Looper-e egy praktikus eszköz, ami mindig rendelkezésre áll a gyakorláshoz, jammeléshez és kreatív zenei ötletek megvalósításához a színpadon. Az elengedhetetlen Boost funkcióval egyszerűen feltolható a hangerő szólókhoz vagy visszahalkítható a húzósabb „sika” pengetéseknél, és ráadásul állítható vele a hangszín is.

Audió csatlakoztatások és külső vezérlés

Az AD-10 hátlapján egy sztereó XLR jack található, melyről DI jelet küldhetünk egy erősítő rendszerre, valamint egy 6,3mm-es jack színpadi erősítő vagy fejhallgató számára a monitorozáshoz. Az AD-10 előlapján kiválasztható, hogy az effektezett vagy száraz jel legyen elküldve a kimenetekre, illetve meghatározható a két bemeneti csatorna elküldése független kimenetekre. Egy effekt hurok is rendelkezésre áll külső effektek csatlakoztatásához, valamint két lábkapcsoló vagy egy Expression pedál is csatlakoztatható a Looper funkció, hangerő, Tap tempó, gerjedésgátló és más funkciók vezérléséhez. Mindezek mellett az AD-10 funkcionálhat két kimenetes/két bemenetes USB audió interfészként is zenei sávok felvételéhez egy DAW szoftverrel és számítógépről érkező zenék megszólaltatására az AD-10 audió kimenetin keresztül.