Boss GT-1000 Gitár Effekt Processor

MÁRKA: Boss

TERMÉK KÓD: BGT1000

344 000 ,- Ft
Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!

Termékleírás

PIACVEZETŐ HANGZÁS ÁTÜTŐ BOSS TECHNOLÓGIÁVAL

Páratlan hangminőségével és kifejezőerejével a GT-1000 egy új korszakot nyit az erősítő/effektprocesszorok világában. Ezzel a prémiumminőségű készülékkel debütál az új AIRD (Augmented Impulse Response Dynamics) technológia a több évtizedre visszanyúló BOSS kutatások eredményeként, kiegészülve egy ultragyors DSP motorral, 32 bit-es AD/DA átalakítással, 32 bit-es lebegő pontos processzálással és 96 kHz-es mintavételezési frekvenciával.

A BOSS elismert Tube Logic megközelítése alapján a GT-1000 kifinomult AIRD rendszere páratlan zenei sokszínűséget és rugalmasságot garantál. Az AIRD erősítők ugyanúgy lélegeznek, mint egy igazi csöves erősítő, olyan inspiráló játékérzettel és széles dinamika tartománnyal, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt. A kifinomult AIRD Output Select funkcióval minden összeállítással lenyűgöző hangzáshoz jutunk, legyen szó egy általános gitárerősítőről, közvetlen felvételkészítésről vagy széles-sávú színpadi monitor alkalmazásokról.

Mindemellett a GT-1000 rengeteg csúcsminőségű BOSS effektet tárol a kívánt hangzás kialakításához, számos jelútopcióval rendelkezik és valós idejű vezérlés terén is rengeteg lehetőséget kínál. A praktikus Bluetooth® funkcióval vezeték nélkül csatlakoztathatunk egy mobilkészüléket hangszínek beállításához, vezérlés kijelölésekhez és patch-ek rendszerezéséhez a BOSS Tone Studio alkalmazás használatával. Kreatív lehetőségek óriási tárházával és modern megjelenésével a GT-1000 új magaslatokba emeli a zenei kifejezést minden gitáros számára.

 • Csúcsminőségű gitárerősítő/effektprocesszor kompromisszumokat nem ismerő hangminőséggel és páratlan zenei kifejezőerővel
 • Piacvezető 32 bit-es AD/DA átalakító, 32 bit-es lebegő pontos processzálás és 96 kHz-es mintavételezési frekvencia
 • Egyedi tervezésű, új generációs BOSS DSP generátor kifejezetten zenei alkalmazásokhoz
 • AIRD (Augmented Impulse Response Dynamics) technológia, amely a BOSS elismert Tube Logic megközelítését emeli át a digitális gitáreffekt-processzorok világába, természetes játékérzetet biztosítva minden külső készülékkel
 • Az AIRD technológiának köszönhető, aprólékosan kidolgozott rendkívül kifejező erősítőhangzások
 • Rengeteg beépített effekt, beleértve a DD-500, MD-500 és RV-500 pedálokból közvetlenül átvett algoritmusokat, valamint a BOSS MDP effekteket egyaránt
 • Effektek és erősítők számos soros és párhuzamos kombinációja
 • Ultragyors patch váltás és Carryover funkció a Delay/Reverb effektekhez
 • Innovatív Stompbox funkció, amely megkönnyíti az gyakori effektbeállítások használatát, sok különböző patch esetében
 • Nagyméretű kijelző, egyszerű kezelés hat egyénileg kijelölhető potméterrel
 • Tíz konfigurálható lábkapcsoló, beépített Expression pedál és színes LED indikátorok
 • Nagy felbontású hangoló két kijelzési móddal, valamint monó és polifonikus működéssel
 • 6,3mm-es Main kimenetek és XLR Sub kimenetek független AIRD Output Select beállításokkal, illetve loop lehetőségek külső sztereó és monó effektekhez
 • Vezérlés külső lábkapcsolókkal, Expression pedálokkal, valamint MIDI-n és USB-n keresztül
 • Beépített Bluetooth funkció a vezeték nélküli szerkesztéshez iOS és Android mobilkészülékről
 • USB audió/MIDI interfész a számítógépes felvételkészítéshez és szerkesztéshez


Páratlan hangminőség

A GT-1000 jelenleg a BOSS legfejlettebb erősítő/effektprocesszora, kompromisszumokat nem ismerő hangminőséggel. Ez a valaha gyártott első olyan gitár multi-effekt, amely 32 bit-es AD/DA átalakítást, 32 bit-es lebegő pontos processzálást és 96 kHz-es mintavételezési frekvenciát használ. A kifejezetten zenei felhasználáshoz kifejlesztett, vadonatúj DSP generátor háromszor hatékonyabb a korábbiaknál.

Ennek köszönhetően minden eddiginél részletgazdagabb hangzást hoz létre és megkönnyíti a hangszínek gyors beállítását rengeteg paraméter tekergetése és mikroszkópikus EQ beállítások nélkül. Ha meguntad azokat az erősítő/effektprocesszorokat, melyek akadályozzák a kreativitás szabad kibontakozását, vegyél egy új lendületet és próbáld ki GT-1000 készüléket.

AIRD: A digitális erősítő-processzálás forradalma

A GT-1000 a BOSS átütő AIRD technológiájával olyan erőt képvisel, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt. A megújult Katana, Waza és Blues Cube erősítőktől átvett Tube Logic koncepció alapján az AIRD rugalmasság és felhasználhatóság terén új magaslatokba emeli az erősítő-processzálást.

A gitárosok által közkedvelt csöves erősítőkre interaktivitásuk miatt igazi hangszerként tekinthetünk. A Tube Logic filozófia pont erre az interaktív viselkedésre koncentrál és már számos önálló erősítőben bizonyította hatékonyságát. Számos kihívással kellett szembenéznünk, amikor megpróbáltuk átemelni ezt a technológiát egy gitárprocesszorba, hiszen a gitárosok ezeket a legkülönbözőbb külső erősítőkkel használják, melyek más-más karaktert adnak a hanghoz. Erre a kihívásra a BOSS az AIRD kifejlesztésével válaszolt, mely biztosítja, hogy a GT-1000 átütő hangzása bármilyen összeállításban változatlan maradjon.

Muzikális megszólalású gitárerősítők az AIRD jóvoltából

A GT-1000 rengeteg kifejező gitárerősítő hangzást tárol, melyek mindegyike az ARID technológiát alkalmazza. A hagyományos modellezéssel szemben az AIRD újra alkotja a csöves erősítő alkatrészeinek bonyolult kölcsönhatását a gitárbemenettől egészen a hangszóróig. Ennek eredménye az a komplex rendszer, amely végül egy csúcsminőségű csöves erősítőnek megfelelő élő, lélegző hangszert hoz létre.

Az AIRD lényegét az erősítő/hangszóró reaktív kapcsolata jelenti, mely dinamikaérzet és zenei kifejezés terén kulcs fontosságú a csöves erősítők esetében. Ez az eleven kapcsolat tölti meg élettel a GT-1000 erősítőhangzásait és ezáltal válik a gitárhang rendkívül kifejezővé. Az AIRD-nek köszönhetően mindig jól kézben tartható a hang, ami tökéletesen belesimul a zenébe, így olyan zenei élményben lehet részünk, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt egy digitális gitáreffekt-processzorral.

A GT-1000 rengeteg eredeti BOSS erősítőt tárol a legkülönbözőbb gitárstílusokhoz, a super-clean-től az ultra-heavy-ig. A dinamikus, részletgazdag hangzáshoz számos erősítőtípus használja a Multi-Dimensional Processing (MDP) technológiát, amely képességek terén vetekszik az analóg konstrukciókkal. Historikus csöves erősítők is helyet kaptak a processzorban, a vágyakat ébresztő vintage kombóktól a modern high-gain erősítőfejekig. Egyetlen Patch két erősítőt is használhat egyszerre, ami lehetővé teszi a váltást két hangzás között, erősítők összeolvasztását komplex hangzásokhoz vagy nagy, kiterjedt hangzások elérését sztereó összeállításokhoz.

Optimális hangzás minden helyzetben

Az AIRD-nek köszönhetően a GT-1000 tökéletesen működik együtt minden kreatív összeállítással, így a kiváló hangzás és játékérzet minimális beállítással érhető el. A rengeteg AIRD Output Select típussal a GT-1000 tökéletesen hozzáilleszthető minden külső készülékhez, legyen szó gitárerősítő bemenetről, egy külső erősítő effekt Return kimenetéről, végfokról, DAW szoftverről vagy széles-sávú monitorrendszerről.

Az AIRD minden szinten integrálva van a GT-1000 erősítőtípusaiban, így az autentikus hangzás és interaktív játékérzet adott, függetlenül attól, hogy milyen eszközhöz csatlakoztatjuk a GT-1000-et. Továbbá, mivel különböző AIRD Output Select beállításokat használhatunk a Main és Sub kimeneteken, a hangzás egyszerre optimalizálható két külső célhelyhez, például egy gitárerősítő bemenethez és egy külső PA rendszer közvetlen meghajtásához. A GT-1000 kimenetek rendelkeznek független Ground Lift funkcióval is, ami csökkenti a zajokat, amikor külső készüléket csatlakoztatunk.

Kivételes effektek

Ahogy egy csúcsminőségű BOSS processzortól elvárható, a GT-1000 is rengeteg kiváló effektet tárol, beleértve Overdrive és Distortion effekteket, valamint olyan speciális effekteket is, mint a Slicer, Slow Gear és sok más. Ezek közül számos effekt használja a BOSS MDP technológiát, amely intelligensen követi a játékdinamikát és játék-regisztereket a tökéletes hangzás eléréséhez. A DD-500 Digital Delay, MD-500 Modulation és RV-500 Reverb pedáloktól átvett, fejlett algoritmusok is helyet kaptak a processzorban, valamint az AD-10 pedálnál megismert, kifinomult Acoustic Resonance processzálás az elektro-akusztikus gitárok számára.

Az erősítőtípusokat és effekteket konfigurálhatjuk sorosan vagy párhuzamosan, a jelút pedig több ponton szétválasztható vagy összekeverhető. A fejlett DSP-nek köszönhetően a Patch-ek váltása rendkívül gyorsan végezhető el, és ráadásul Delay/Reverb Carryover is alkalmazható. Mindezek mellet két effekt loop is rendelkezésre áll, kedvenc külső effektprocesszorok és előerősítők csatlakoztatásához.

Modern megjelenés, egyszerű szállítás

Egy mai koncertező zenész számára fontos, hogy a lehető legkönnyebben utazzon. A BOSS erre is nagy figyelmet fordított. Ebben a kategóriában más processzorokkal összehasonlítva a GT-1000 kompakt, modern kialakítása megkönnyíti a szállítást és használatot. A fémház erős, de egyben könnyű is, számos szabadon címezhető lábkapcsolóval és egy integrált Expression pedállal. A GT-1000 számára kifejlesztett, csökkentett méretű és súlyú lábkapcsolók a működés és tartósság terén, a BOSS-tól megszokott minőséget képviselik.

Jól áttekinthető kezelőfelület

A GT-1000 nagyméretű kijelzőjével és hat kapcsoló-potméterével a hangszínek létrehozása és beállítása egyszerű és hatékony. Négy különböző Play képernyőn tekinthetjük át a különböző Patch funkciókat, a potmétereket pedig saját elképzelés szerint konfigurálhatjuk meghatározott paraméterek azonnali eléréséhez. Szerkesztéskor áttekinthetően jelenik meg a jelút, egyszerű az effektblokkok kiválasztása, paraméterek beállítása és a sorrend megváltoztatása. A kiválasztott effekt elérhető paramétereit megjeleníthetjük Layer-ek formájában, így egyszerre áttekinthető minden a képernyőn.

Egy GT-1000 egyik innovatív tulajdonsága, hogy lehetővé teszi bármelyik effekt “Stompbox”-ként történő mentését. Egy Stompbox paraméterbeállításai minden olyan Patch-ben visszatükröződnek, amely használja azokat, mintha ténylegesen különböző pedálokat használna. Ez főleg olyan effektek esetében ideális, melyek legtöbbször ugyan azt a beállítást használják, de ritkán előfordul, hogy kisebb változtatást igényelnek. Most ezeket a változtatásokat gyorsan és egyszerre végezhetjük el több Patch-re, így nincs szükség a továbbiakban az egyes Patch-ek egyenként történő beállítására.

Átfogó vezérlés az élő koncerteken

A tíz lábkapcsolóval és egy lábujj kapcsolóval ellátott Expression pedállal a GT-1000 mindenre kiterjedő, kreatív vezérlést biztosít színpadon és stúdióban egyaránt. Ha ez sem elég, további vezérlési lehetőségeket is támogat külső lábkapcsolókkal, pedálokkal, illetve MIDI-n és USB-n keresztül. Alapbeállításként a lábkapcsolók a Patch-ek kiválasztását, Patch bankok váltását végzik, valamint három kijelölt vezérlés működtetését biztosítják. A lábkapcsolókra azonban tetszés szerint, szinte minden funkció kijelölhető, beleértve az effekt ki/bekapcsolást, Tap Tempo-t, paraméter beállítást, rendszer beállítást stb.

A GT-1000 kapcsoló-potmétereivel és hatékony Assign Matrix képességével a vezérlés címzések elvégzése gyors és egyszerű. A kapcsolók felett található, működési státuszt jelző LED-ek fénye is megváltoztatható, illetve egy Play képernyő opcióval egyszerűen jeleníthetjük meg az aktuális kapcsoló címzéseket.

USB Audió/MIDI és vezeték nélküli szerkesztés Bluetooth kapcsolaton keresztül

A GT-1000 jól elrendezett kezelőfelületével egyszerűen működtethető a processzor, de a dolgok még egyszerűbbé válnak, ha egy okostelefont vagy tabletet használunk. A GT-1000 elsőkét használ beépített Bluetooth funkciót a profi erősítő/effektprocesszorok világában, ami lehetővé teszi, hogy egy IOS vagy Android mobilkészülékkel, vezeték nélkül kezeljük a hangszíneket egy dedikált BOSS Tone Studio alkalmazás használatával. Otthon vagy színpadon egyaránt, kényelmesen tekergethetjük a GT-1000 processzor potmétereit egy mobilkészülékkel anélkül, hogy le kellene hajolni a pedálhoz. A GT-1000 beépített Looper-ével felvett riff segíthet beállítani kívánt hangzást az adott helyszínen a közönség pozíciójából hallgatva.

A GT-1000 rendelkezik egy USB audió/MIDI interfésszel is, amely többcsatornás audió működést tesz lehetővé a rugalmas számítógépes felvételkészítéshez vagy re-amping alkalmazásához. Továbbá USB-n keresztül is szerkeszthetjük és rendszerezhetjük a hangszíneket a Mac és Windows számítógépeken egyaránt használható BOSS Tone Studio szerkesztőszoftverrel.

Méret:

 • Szélesség: 46,2 cm
 • Mélység: 24,8 cm
 • Magasság: 7 cm
 • Maximum magasság: 9,5 cm
 • Súly: 3.6 kg