Roland FR-4XB-BK/RD Digitális Harmónika

MÁRKA: Roland

TERMÉK KÓD: FR4XB

1 274 900 ,- Ft
Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!

Termékleírás

HATÉKONYSÁG ÉS HORDOZHATÓSÁG: A V-HARMONIKA SIKERTÖRTÉNETE FOLYTATÓDIK

Kifejező hangzása és hordozhatósága miatt a tradicionális harmonika hosszú idő óta kedvelt hangszerek közé tartozik. Ha kíváncsi a Roland digitális V-harmonikák nyújtotta lehetőségekre, itt az új Roland FR-4xb. Könnyű súlyával, kompakt kialakításával, kiváló fújtató-érzékenységével és széles hangtartományban megszólaló hangszóróival, a legújabb FR-4xb modell ugyan azt a játékérzetet nyújtja, mint egy jól megszokott akusztikus harmonika. Azonban a csúcsmodell FR-8x-től átvett hanggenerátornak köszönhetően, ez a harmonika még ennél is tovább mutat. A hangszer magába foglalja a világ különböző harmonika hangzásait, fejhallgatóval is használható a csendes gyakorláshoz és közvetlenül csatlakoztatható erősítő rendszerhez a koncerteken. A MIDI csatlakozón keresztül más elektronikus hangszereket is képes vezérelni, illetve felvételeket is készíthetünk egy csatlakoztatott USB memóriára. Miközben hangzás és játékérzet szempontjából egy hagyományos harmonikáról van szó, a Roland FR-4xb tökéletesen megfelel a mai modern elvárásoknak is.

 • 92 jobb kéz és 120 bal kHz gomb
 • Kompakt kialakítás, könnyű súly
 • A csúcsmodell FR-8xb hanggenerátora és kezelőfelülete
 • Fejhallgató aljzat és vonal kimenetek
 • 100 harmonika hangszín (beleértve 67 gyári hangszínt), több mint 162 zenekari hangszín, 32 orgona hangszín és 3 dobszett
 • Beépített Chorus, Reverb és Rotary effektek
 • Beépített audió felvevő
 • Gyorsabb reakció és nagyobb érzékenység az új fújtatónyomás-érzékelő áramkörnek köszönhetően
 • Fújtató ellenállás szabályzó a fujtató tehetetlenség beállításához
 • Nagy hatásfokú, beépített erősítőrendszer (két hangszóró + egy tweeter)
 • Karakter-típusú LED kijelző
 • Négy bővítőhely további hangszín könyvtárak hozzáadásához (a Balkan és Dallape bővítés gyárilag telepített)
 • Dedikált FR-4x Editor szoftver
 • USB és MIDI BE/KI csatlakozó
 • USB memória port a dallejátszáshoz és felvételkészítéshez
 • Tápellátás AC adapterre vagy 10db AA elemmel
 • Fekete és piros színben kapható; Made in Italy

 

Egy hangszer minden stílushoz

Egy hagyományos harmonika mindig ugyan azon a hangon szól. Ezzel szemben az új FR-4xb harmonikával minden stílusban egy komplett zenekart tarthatunk kézben a csúcsmodell FR-8xb-től megörökölt hanggenerátornak köszönhetően. A 100 preset harmonika hangszínnel akár dalon belül is egyszerűen válthatunk a több mint 40 francia müzett és orosz bajan hangszín között. A további, több mint 150 zenekari hangszínnel pedig egy mozdulattal zongorává, orgonává, vonós négyessé vagy basszus gitárrá változtathatjuk a harmonikát. A Chorus, Reverb és Rotary effektek tovább gazdagítják a hangzást, a beépített 3 dob hangszínnel pedig a dallamot kísérhetjük . A gyors és egyszerű hangszín beállításnak, valamint a Roland hivatalos weboldalán keresztül elérhető, további hangszín könyvtáraknak köszönhetően, az FR-4xb egy igazán nyitott hangszer a kreativitásban rejlő végtelen lehetőségek kiaknázásához.

A célnak megfelelő flexibilis kimenetek

Gyakorlás Próba. Stúdió. Színpad. A Roland FR-4xb rugalmasan támogatja a legkülönbözőbb zenei szituációkat. A fejhallgató lehetővé teszi a csendes otthoni gyakorlást anélkül, hogy a szomszédokat zavarná, a nagy hatásfokú beépített erősítőrendszernek, 2 hangszórónak és egy tweeter-nek köszönhetően pedig nagy és széles hangtartományt felölelő hangot kapunk. A kísérletező zenészek külső MIDI készülékekhez is csatlakoztathatják a hangszert. A Roland BK-7m kísérő modullal például vezérelhető zenei kíséreteket szólaltathatunk meg a harmonikázás közben. Az FR-4xb minden igényt kiszolgál a koncertező zenészek számára is. Közvetlenül csatlakoztatható külső erősítő rendszerhez a Line Out aljzaton keresztül, egy hagyományos harmonika bonyolult bemikrofonozása helyett.

Jammelés kedvenc dalokkal, vagy felvételkészítés

Az USB memória port az egyik legnagyobb erénye a Roland FR-4xb harmonikának. Egy USB memória csatlakoztatását követően, kedvenc dalokkal játszhatunk együtt, vagy kigyakorolhatjuk a próbára a zenekar legújabb szerzeményeit. A további kreatív lehetőségek kiaknázásához, az FR-4xb rendelkezik egy praktikus beépített felvevővel is, amely USB memóriára készít felvételeket. Ezeket azután könnyen tölthetjük át egy számítógépre és oszthatjuk meg a világgal. Továbbá az USB exportfunkcióval biztonsági másolatot készíthetünk számítógépen a saját harmonika beállításokról.