Roland TM-6 Pro Trigger Modul

MÁRKA: Roland

TERMÉK KÓD: RTM6P

303 000 ,- Ft
Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!

Termékleírás

Profi megoldás hangszínek triggereléséhez és egy akusztikus dobszett hangjának kiegészítéséhez a színpadon

A dobosok élete nem mindig egyszerű. Egyik munka jön a másik után, ami gyors alkalmazkodást kíván a dobhangzások terén a hallgatóság, zenésztársak és hangmérnökök irányába. Ez különösen nagy kihívás, ha hagyományos dobszettet használsz. Az akusztika helyszínről helyszínre változik. A hangmérnökök elképzelése mindig más. Bármikor előkerülhet valami ismeretlen, új dal vagy egy stúdiófelvétel dobhangzásának igénye. Sokkal könnyebb lesz az élet, ha kedvenc akusztikus dobszetted mellett kéznél van a Roland TM-6 PRO. Ez a kisméretű, egyszerűen kezelhető trigger modul azonnali hozzáférést biztosít minden dobhangszínhez, bármilyen színpadon játszol.

 

 • Az 500 mintavételezett, gyári one-shot hangszín között a leghíresebb stúdiókban felvett hangszíneket is találsz.
 • 268 beépített V-Drums hangszín a kifejező doboláshoz
 • 80 használatra kész dobszett, kiváló minőségű hangszínekkel, valamint természetes és kifejező V-Drums hangszínek
 • SD kártyáról importálható saját felhasználói hangszínek a stúdió hangzások tökéletes színpadi reprodukálásához
 • 6 trigger bemenet akár 12 trigger, vagy ütőfelület csatlakoztatásához
 • Külön megvásárolható Y kábel szükséges
 • Hatékony Layer funkció saját hangszínek létrehozásához
 • Három Sound Modify potméter a hangerő, hangmagasság, lecsengés beállításához vagy az MFX és Transient effektek vezérléséhez
 • Új fejlesztésű Transient, amely hatékonyan szabályozza a hangindítást és hangkitartást a dobhangszínekhez.
 • Független EQ, Transient effekt, Compressor és MFX az egyes trigger bemenetekre, valamint Master Comp és Master EQ az összhangzás kialakításához.
 • Nagy sebességű triggerelés, ami tökéletesen követi a dobolást
 • SD kártyáról közvetlenül lejátszható zenei alapok.
 • A dal, taktjel és fejhallgató független hangerőbeállítása
 • A LED indikátorokkal sötét színpadon is ellenőrizhető a triggerek státusza.
 • Használható Trigger-Midi konverterként és audio interfészként is (8 kimenet/ 8 bemenet).
 

Válaszd ki dobstílusodhoz a tökéletes hangzást 500 kiváló, mintavételezett hangszín közül

Minden dobos számára kellemetlen, amikor ketyeg az óra és a zenekar arra vár, hogy a dob végre a zenei elképzeléseknek megfelelően szólaljon meg. A TM-6 PRO áthidalja ezt a problémát, mivel bármilyen zenei stílushoz segít gyorsan megtalálni a kívánt hangzást. Ez a hibrid doboláshoz tervezett modul gyárilag 500 új, mintavételezett hangszínt tárol, beleértve elektronikus és processzált hangszíneket, valamint akusztikus hangszíneket és hangösszetevőket is. A hangszínkönyvtár gyors váltásával a dobosok pillanatok alatt alkalmazkodhatnak az adott zenei szituációhoz. Próbáld ki az elektronikus hangszíneket - beleértve kövér szintilábdobokat, vintage dobgépeket - olyan processzált hangszínekkel együtt, mint a kompresszált pergők vagy lábdobok, melyek átütően szólnak a színpadon. Hozd ki a legtöbbet a hagyományos dobhangzásból olyan kiváló minőségű akusztikus dobhangszínekkel, melyeket a világhírű Real World, Rockfield és más stúdiókban rögzítettek. Fokozd a pergő hangindítását vagy erősítsd a lábdob mélyeket különböző hangösszetevők hozzáadásával. És mindezeket a lehető legegyszerűbben érheted el.

Kifejező dobolás a beépített V-Drums hangszínekkel

Aktív dobosként semmi sem akadályozhatja a munkát. A TM-6 PRO ehhez nyújt segítséget beépített hangszínkönyvtárával, amely rengeteg természetes, kifejező V-Drums hangszínt tárol. A hibrid koncepcióval ismerkedő dobosok számára ez a legmegnyugtatóbb tulajdonság, hiszen az akusztikus doboknál megszokott játéktechnikákkal - beleértve a nyitott/zárt lábcin technikát a modulon található lábcin vezérlő csatlakozón keresztül - használhatják a V-Drums hangszíneket.

A stúdió felvételek jellegzetes dobhangzásainak életre keltése

Zenekari tagként vagy session zenészként ismert előadók mögött a dobosok gyakran találkoznak azzal az igénnyel, hogy egy híres stúdió felvétel hangzását keltsék életre a színpadon. A TM-6 PRO modulból bármilyen hangzást előcsalhatsz, mivel képes SD kártyáról importált felhasználói hangmintákkal megszólaltatni az adott hangfelvétel dobhangzását egy akusztikus dobszetten. És ez csak a kezdet! Amikor a zenekarvezető valamit változtatni szeretne a hangzáson, ezeket az importált hangmintákat egyszerűen átszerkesztheted, kombinálhatod a modul beépített hangszíneivel, hozzáadhatsz hatásos effekteket, de összekeverhetsz vagy válthatsz is hangmintákat a dobütések erősségével.

Az első lépés egy hibrid dobszett irányába

Fejlődő dobosként nyilvánvaló, hogy a dobszettedet is fejleszteni kell. A TM-6 PRO jelentheti az első nagy lépést egy hibrid dobszett irányába, ami segíthet abban, hogy még több feladatot el tudj vállalni. Ezzel a modullal egyszerűbb egy akusztikus dobszett bővítése, mint gondolnád. Különböző Roland ütőfelületeket, triggereket és pedálokat csatlakoztathatsz a modul 6 trigger bemenetére (maximum 12 padot egy külön megvásárolható Y kábellel), ami óriási szabadságot ad különböző zenei szituációkban, villámgyors működés mellett. A rugalmasság érdekében a TM-6 PRO négy direkt kimenete 4 monó vagy 2 sztereó csatornaként működhet a hangszínek független kezeléséhez, de akár hat monó és három sztereó csatorna használatára is lehetőség nyílik, ha a fő kimeneteket direkt kimenetként állítod be. Egy dalsávot vagy taktjel sávot is kijelölhetsz meghatározott direkt kimenetekre. A Te dobszetted - neked kell uralni.

Hangszínek gyors váltása a koncert közben

Előfordul, hogy a dolgok spontán alakulnak a színpadon, ami fejfájást okozhat egy dobosnak, ha akusztikus dobszetten játszik. A TM-6 PRO modul egyszerű, áttekinthető működésére viszont nyugodtan rábízhatod magad. Az előlap három Sound Modify potméterével gyorsa és rugalmasan szerkeszthetsz hangszíneket (anélkül, hogy elvesznél egy komplikált menürendszerben), közvetlenül vezérelheted a legfontosabb Volume, Pitch és Decay paramétereket +/- 2 oktáv tartományban változtatható hangmagassággal, így egyszerűen hozzáhangolhatod a hangszíneket egy akusztikus dobhoz. Ha megváltoztatod a vezérlőpotméter csoportot, a Transient Attack/Release paramétereket módosíthatod ezekkel a potméterekkel. Miután módosítottad a 30 MFX típus paramétereit, az egyes típusok leghatékonyabb paraméterei kijelölésre kerülnek egy potméterre az intuitív szerkesztéshez. A TM-6 PRO használata stúdióban is rengeteg előnyt tartogat, hiszen az új fejlesztésű Transient effekt lehetővé teszi az Attack és Release rugalmas vezérlését. Ezzel a zenei rendező elképzelését azonnal megvalósíthatod.

LED indikátorok a mindig áttekinthető működéshez

Koncertező dobosok számára nincs bosszantóbb annál, amikor működési hibákkal kell bajlódni a zenélés közben. Játék közben a TM-6 PRO-ból minden szükséges információt gyorsan kinyerhetsz. A LED indikátorok mind a hat trigger káva-és bőrütését jelzik, a Sound Modify gombok körüli LED indikátorokkal pedig egy szempillantás alatt ellenőrizhető a beállított paraméterérték. Ennek köszönhetően mindig nyugodtan ülhetsz a dobszetted mögött és csak a dobolással kell törődnöd.

Előadás zenei alapokkal és taktjel sávokkal

A zenei alapok és taktjel sávok számtalan helyzetben segítik a dobosok életét, ezért a TM-6PRO megkönnyíti ezek használatát a koncerteken. Az SD kártyán tárolt zenei alapokat közvetlenül játszhatod le a kártyáról, így komplett dalokat is tárolhatsz egy koncerthez vagy együtt jammelhetsz dalokkal, ha nincs kéznél a zenekar. Amikor kíséret sávokat exportálsz egy DAW szoftverről, hozz létre egy taktjel sávot is. Ezután mentsd el a kíséret sávot és taktjel sávot WAVE fájlként egy SD kártyára. A taktjel sáv szinkronban fog megszólalni a zenével - a fejhallgató kimenetre elküldve, de igény szerint bármelyik másik kimenetre is címezhető.

Rugalmas partner a számítógép alapú zenekészítéshez

Modern zenészként nem árt, ha minden új készüléked jól működik együtt egy számítógéppel. A rendkívül rugalmas TM-6 PRO Trigger-MIDI konverterként és audio interfészként is működik, így kíséretsávokat vagy taktjel sávokat szólaltathatsz meg egy számítógépről USB kábelen keresztül. Az Audió/MIDI interfész funkció 8 kimenetet/ 8 bemenetet (maximum) használ, kiváló 44.1kHz/48kHz/96kHz mintavételezéssel, valamint MIDI in/out képességgel. Minden egyes audiokimenet/audiobemenet szabadon kijelölhető a TM-6 PRO Phones L/R, Master Outputs L/R és Direct Outputs 1-4 aljzataira. A lehetőségek szinte kimeríthetetlenek: a számítógépről érkező kíséret sávot kijelölheted egy meghatározott direkt kimenetre vagy felveheted az adott direkt kimenetről érkező audiót egy DAW szoftverrel USB audió formájában.