RólunkA HofferSuli története

1994-ben GENERAL diplomával végeztem a Bécsben (Ausztria) működő AMERICAN INSTITUTE OF MUSIC-ban, ahol olyan zenészek tanítottak, mint Les Wise (G.I.T.), Jeff Boudreaux (Liza Minnelli), Mike Stern, Steve Smith (Journey), Angus Bangus (Miles Davis), Dom Famularo, Bruce Becker. Az iskolában az intenzív doboktatás mellett zeneelméletet, zenetörténetet és zenei management-et tanítottak.

Az A.I.M.-ben szerzett ismeret és az intenzív, átfogó, nem kizárólag csak az adott hangszerre, legfőképp a ZENÉRE koncentráló tanítási módszer megismerésének hatására, 1994 októberében létrehoztam Sopronban a Dobiskolát. A Bécsben kapott válogatott kottaanyag alapján, kilenc könyvet készítettem el, melyek az iskola tananyagának alapját képezik. Iskolánk célja a gyakorlatban alkalmazott, zeneközpontú dobolás, megismertetése diákjainkkal.

A tanítás rendjét, az egyénre szabott privát órák szabják meg. Az órákat a jelenleg is aktív zenészek Hoffer Péter (Ex-Moby Dick, Rúzsa Magdi, Hobo, Demjén Ferenc, NoTV, Hungarica) Szolcsányi Szabolcs ( Wall Of Sleep, ex-Blues Floor) és Bodoki Péter (Blue Cafe Band)  tartják, kezdőknek és haladóknak.

Kép

Az órák témája ritmusgyakorlat (nemcsak dobosoknak), kottaolvasás, stílusgyakorlat (rock, jazz, funk, fusion, latin) és a kihagyhatatlan alaptechnikák. Az órák mellett nagy gondot fordítunk arra, hogy a zenélés és dobolás összetett, változatos világából minél többet mutassunk meg tanulóinknak. Tizenöt éve nagy sikert aratnak diákjaink évzáró koncertjeinken, valamint stúdiógyakorlat formájában is számot adnak tudásukról.

Előadásokat országos ismertségnek örvendő zenészek: - Madarász Gábor "Madi" (ex Ákos, Stúdió, Rúzsa Magdi stb.) - Donászy Tibor (T. R. B., Edda) - Mentes Norbert (Moby Dick) - Rozsonits Tamás (ex-Moby Dick) Czibere József (Szentpéteri Csilla, Kovács Barnabás (Demjén Ferenc, Somló Tamás, Rúzsa Magdi Zenekara) tartottak.

Az Iskolát annak ellenére, hogy a nyugati határszélen, Sopronban működik, nemcsak a városból, az ország több városából, Győr, Budapest, Tatabánya, Keszthely, Pápa, Szombathely, Káld, Sárbogárd, Fertőszentmiklós, Nagykanizsa, sőt az ausztriai Stockerau-ból, Rohrbach-ból, és Deutschkreutz-ból is látogatták az elmúlt 25 évben tanulók. Beiratkozáskor mindenki kap egy éves tesztet, melyben leírjuk az egy, másfél év alatt teljesítendő feladatokat, melyek bemutatását nem kötjük szigorúan időhöz, így mindenki saját tempójában teljesíthet. A iskolában komplett hangosító rendszer (erősítő, keverő, hangfalak), valamint akusztikus és Roland elektromos dobok segítik az oktatást.

Kép

A 2008 novemberében költöztünk Sopron belvárosába (Ógabona tér 16.)

Webáruházunk és bemutatótermünk mottója, "A MINŐSÉG SZOLGÁLATÁBAN" pontosan határozza meg az üzlet által képviselt érték alapú hozzáállást a hangszerekhez. Hisszük hogy játékélményt csak megfelelő minőségű hangszer adhat használójának. A megfelelő minőséget pedig, csaknem két évtizedes müködésünk tapasztalata alapján, a japán, TAMA-ROLAND-BOSS-IBANEZ hangszerekben találtuk meg.

Így lett hangszerkereskedésünk és webshopunk a JAPÁN MÁRKÁK boltja. A vállalkozás alapítója Hoffer Péter napjainkban is aktív, Rúzsa Magdi zenekarának dobosa a TAMA dobok hivatalos magyarországi képviselője és szakértője, így a fent említett márkákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre igény esetén kézséggel áll rendelkezésre. Vásároljon szakértőtől!

HH "Team"

2011-től az addig Ritmusfesztivál névre hallgató tanévzáró koncert már ROLAND CONNECT-koncert és hangszerkiállítássá nőtte ki magát. Évről évre nagy sikert arató rendezvény minden alkalommal más zenei témákat dolgoz fel, sztárvendégek, és soproni zenész barátok közreműködésében.

A Dobiskola 2012-ben vált nagykorúvá, ez alkalommal egy riportfilm is készült az eddigi munkásságról:

2013 nyarán rendeztük meg először könnyűzenei táborunkat, ahol hangszer-ismereti, zenekari gyakorlatokon felül stúdió, színház, rádió, TV-látogatásokon is részt vehettek a táborozók.

Ez év szeptemberében megnyílt az üzlet felső emeletén Sopron első zongoraszalonja, amely mai napig is nagyszerű hangszerek kipróbálását biztosítja, emellett több alkalommal adott helyszínt különböző kulturális eseménynek: könyvbemutató, stb.

...