SOPRON ZENÉL! 2018 JÚNIUS 8. Péntek

‹ Vissza

2018. március 19.

Idén az ünnepi heteket nyitja a SOPRON ZENÉL elnevezésű rendezvény, melyen fiatalok és idősebb soproni és soproni kötődésű zenészek, szép számban lépnek színpadra. Az idei eseményen a QUEEN zenekar dalaiból összeállított programot adják elő a fellépők, vendégek közreműködéséve. A főműsort az UTCAZENE fesztivál nyitja soproni és környékbeli zenekarok bemutatkozásával. A közönség szavazata alapján nyertes zenekar, fellépési lehetőséget nyer a 2019-es VOLT fesztiválon.

A Fesztivál küldetése:

Az évről évre egyre nagyobb érdeklődést kiváltó esemény, három utcazenei színpaddal egészült ki már 2017-ben. A több színpadon, egy időben játszó zenekarok a közönséget állandó mozgásra ösztökélve, egy egyedülálló eseménnyé nőtte ki magát.

A tavalyi év nagy sikerén felbuzdulva az utcazenészek idén is ellepik a belváros legszebb helyeit, és teszik még hangulatosabbá azokat, a különleges "mini" koncertekkel.

Élvezd testközelből az élőzene varázsát! 

Közel 20 formáció több helyszínen délutántól estébe nyúlóan varázsolja el a hallgatóság figyelmét, amiért cserébe a közeli vendéglátóhelyeken fellelhető kuponokkal lehet jutalmazni őket. Aki a legtöbb elismerést gyűjti össze, lehetőséget kap a VOLT fesztiválon való bemutatkozásra.  

 A „soproniaktól soproniaknak”

A szlogen ellenére, nemcsak a soproniakat, de a városban tartózkodó turistákat is bevonzza a hangulat. Nem mindennapi élmény ennyi gyerek és felnőtt zenészt együtt látni és hallani a színpadon.

Rendhagyó nagykoncert az est zárásaként

Mára már hagyománynak mondható, hogy évről évre más más híres előadók, mondhatni a közös kedvenceik dalait eljátszva emlékeznek meg a soproni zenész barátok.

„Példaértékű és nagy öröm számunkra, hogy Sopronban nagy számban élnek olyan családok, melyekben napi szinten szerepel a hangszeres zene, amely családon belül is közösségi élményt és kohéziót generál. Koncertünk egyik lényeges eleme, hogy nem csak testvérek, hanem apa-fiú vagy akár 3 generáció, nagyapa-fiú-unoka is együtt zenél a színpadon. Mert a zene összehoz” - Hoffer Dobiskola

Helyszínek:

  • Nagy színpad: Fő tér
  • Utcazene színpadok:
  • Fő tér
  • Várker színpad
  • Várárok


Fellépő Vendégek:

1. Stéphanie Schlesser

Jelenleg Párizsban élő Belgiumban született énekes-musicalszínésznő. Édesanyja magyar édesapja Luxemburgi származású rokonai Magyarországon élnek!

A Párizsi Nemzetközi Musical akadémia évfolyamelsője több Disney rajzfilm francia nyelvű énekhangja és többek között a Rómeó és Júlia vagy a Notre-Dame de Paris állandó szereplője, énektanár, táncos és még egy pop-rock zenekar énekese is!

Magyarországon először a SingSingSing előadás vendégeként lépett fel, viszont első szerepét 2017-ben Sopronban, az AIDA című musical-ben játszotta, magyar nyelven, nagy sikerrel!

A tehetséges színésznő hamar barátokra talált Sopronban melynek köszönhetően fellépett beugró vendégként a 2017-es Sopron Zenél műsorba és az Utcazene fesztiválon is fellépett alkalmi baráti formációjával a Thalia 4p-vel!

Az idei Sopron Zenél-re is örömmel mondott igent, hiszen jelenleg is szereplője a szintén nagy sikerű We Will Rock You című rockoperának, mely a QUEEN együttes legnagyobb slágereire épül, és amely zenekar tribute műsora az idei Sopron Zenél záróeseménye!


2. Bátky Zoltán

Bátky Zoltán, (vagy ahogy többen ismerik, BZ) énekes, zenész, zeneszerző, szövegíró. A Wall Of Sleep, az After Crying, az At Night I Fly és az Unplugged Pressure tagja, korábban a Stonehenge, a Wendigo, a H.A.R.D. és a Queen Emlékzenekar frontembere volt. Hangja és dalai tucatnyi lemezen hallhatóak. Az After Cryinggal 2003-ban eMeRTon-díjat, a Wendigóval 2011-ben Fonogram díjat kapott. 


3. Wall Of Sleep

A WALL OF SLEEP zenekar 2001-ben alakult elődje, a hazai doom metal alapjának számító MOOD feloszlása után. A doom alapokat hard rock és klasszikus metal hatásokkal fűszerező csapat 5 nagylemezt és 1 EP-t jelentetett meg, és magyar fellépései mellett a nemzetközi koncerthelyszíneken is szívesen fogadják. A csapatban két soproni zenész, Szolcsányi Szabolcs dobos és Preidl Barnabás basszusgitáros is zenél. 2017 januárjában csatlakozott hozzájuk a hazai underground jól ismert, több díjjal is rendelkező énekese, Bátky 'BZ' Zoltán, akivel már közösen készítik új nagylemezüket, mely 2018 őszére várható.


Az elmúlt évek koncertjeiből: